Partners voor ondernemers

 

MoveMens richt zich op ondernemers in beweging. Ondernemers met als achtergrond een (para)medische beroep. Primair concentreert MoveMens zich qua thematiek niet op het ‘eerste’ vak van professional maar op het ‘ tweede’ vak, dat van ondernemer. Het platform richt zich op alle facetten van ondernemerschap in de gezondheidszorg en heeft als doel opinies  te presenteren, informatie te geven, kennis te delen en de branche in beweging te houden. MoveMens is niet mogelijk zonder haar partners.

 

     
     

 

Blijf doen waar je goed in bent!

De hype in de wereld van het internet zorgde 15 jaar geleden voor een bruisende start van Pharmeon. Wij bouwden websites voor zorgverleners. Veel huisartsen, apotheken, tandartsen en fysiotherapeuten hadden echter geen idee wat ze met een website moesten. Inmiddels weet iedereen beter en is het vreemd als je geen website hebt.

We maken ons nu op voor weer een volgende stap: social media. Twitter, Facebook, LinkedIn en Youtube. Want of je wilt of niet, je moet er iets mee. Zorg wordt namelijk commerciëler en ook informeler. Je deelt verhalen om zo je klanten meer aan je te binden.

 

Lees het hele artikel >

Gideon Kreytz is directeur van Pharmeon B.V., Partner van MoveMens Media

 

 

Blijf investeren!

De afgelopen jaren waren roerig binnen de fysiotherapie. We hebben ons steeds meer toegelegd op de patiënt met specifieke klachten. We hebben onze nascholing erop aangepast, onze therapieruimtes erop ingericht. Daarnaast hebben we onze oren en ogen gericht op de verzekeraar. Onze afhankelijkheid bij het ondernemen en onze therapiekeuzes lijken langzamerhand wel op verzekeringsfysiotherapie.

 

Maar zijn we niet doorgeslagen in onze afhankelijkheid? Staat de patiënt nog wel centraal? Is er nog ruimte voor klinisch redeneren? Is er nog wel ruimte voor ondernemen?

 

Lees het hele artikel >>

Joris Kobossen is fysiotherapeut en adviseur andullatietherapie bij Home Health Products

 


Wanneer levert u de beste zorg?

Niemand kiest ervoor patiënt te zijn. Als patiënt ben je een schakel binnen de gezondheidszorg. De Dikke van Dale omschrijft een patiënt als iemand die medische hulp krijgt. Als patiënt ben je
allereerst mens en heb je persoonlijke voorkeuren, maar weet de patiënt waar hij de beste zorg krijgt en waarom?

 

door Rutger van Zuidam, directeur van Qualizorg BV
Lees het het hele artikel >>
 


Bent u goed?

Dat is zijn vraag. Het is een belangrijke vraag om te stellen. Niet alleen voor ons, ondernemers in de zorg, maar voor alle dienstverleners en andere leveranciers die betrokken zijn bij de bedrijfsvoering van zorgpraktijken, van de wegwerphandschoenen tot de IT.

 

door Jan Pieter Dijkstra, directeur Comvio BV.
Lees het het hele artikel >>

 

 

 

 

Rob Oudkerk bekijkt

 


Agelopen jaren schreef Rob Oudkerk columns voor Movemens.